„Támogassa
A lényeg

Lelki békemenet: Bede Zsolt leköpött egy momentumos politikust és letépte a kokárdáját

15/03/2024 17:27

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor beszéde után "lelki Békemenetet" tartottak az Astoriánál Bayer Zsolték; a fideszes publicistának akart feltenni egy kérdést a momentumos Bedő Dávid és Orosz Anna, amikor útjukat állta Bede Zsolt.

Leköpték és letépték a kokárdát a Momentum politikusáról március 15-én, miközben egy kérdést akart feltenni Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvével rendelkező publicistának.

Bedő Dávid a Facebookon azt írta: „Orbán Viktor beszéde után a közelben összeültek a hatalom gyűlöletkeltő propagandistái, hogy tovább uszítsanak és hazudjanak. Ott volt Bayer Zsolt is, talán a legfőbb propagandista, ezért úgy döntöttünk Orosz Annával, hogy viszünk neki egy pólót, rajta egyetlen kérdéssel: ki a valódi felelős? Ezeket a pólókat hordjuk mi is a Parlamentben, hogy emlékeztessük a kegyelmi botrányra az állampárt képviselőit.”

Ugyanis Orbán Viktor beszéde után „lelki Békemenetet” tartott a Polgári Mulatóban az Astoriánál Bayer Zsolt, valamint Bencsik András, Huth Gergely és Kohán Mátyás.

Az átadás nem sikerült, mert rögtön a helyszínre belépve útjukat állta Bede Zsolt szélsőjobboldali aktivista, aki kitépte a kezükből a pólót, a földre dobta, majd letépte a kokárdát Bedőről és le is köpte őt, Orosz Annát pedig minősíthetetlen stílusban gyalázta. Íme az eset a momentumos politikus videóján, aki azt írta „Ez a hatalom valódi arca”: