„Klubrádió
A lényeg

Lélegeztetőgép-biznisz: Szijjártóék a Kúriához fordultak

30/01/2023 13:46

| Szerző: Klubrádió

A Kúriához fordulnak Szijjártó Péterék a lélegeztetőgép-biznisz dokumentumainak ügyében – írta a Facebookon a Momentumos Tompos Márton. Tompos szerint a külügyben "beijedtek a végrehajtóktól", akiket ő küldött a minisztériumra, miután a jogerős ítélet kimondását követően sem adták ki neki a dokumentumokat.

Ugyanakkor Tompos a hvg.hu-nak elmondta, hogy Szijjártóék a kezdetektől fogva időhúzásra játszanak. A jogerős ítélet bár szeptember végén született és a fellebbezés határideje elvileg 30 nap, de a tárca mégis képes volt mostanáig nyújtani ezt az ablakot. Az ellenzéki képviselő szerint ezt a értesítő utolsó pillanatban való átvételével érték el. Azt is mondta Tompos, hogy a Kúria ítéletéig felfüggesztik a végrehajtási eljárást.

Koronavírus - Újabb egészségügyi védekezéshez szükséges
 
Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu
 

A lélegeztetőgép-biznisz néven elhíresült ügy a Covid-járvány első, 2020-as kitörését követően kezdődött, amikor a magyar kormány nagy mennyiségben és mint utóbb kiderült, fölöslegesen vásárolt be lélegeztetőgépekből, az ügyletet pedig egy szövevényes céghálózat közvetítésével boltolták le - emlékeztet a lap.