„Klubrádió
A lényeg

Lázár szerint Márki-Zay kikap és politikai hulla lesz

1/04/2022 20:24

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökjelölt a hódmezővásárhelyi körzetben Lázár János volt fideszes miniszter szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kikap tőle, "vereségének pedig az lesz az ára, hogy 2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz". Lázár a 24.hu-nak adott interjúban megismételte, hogy ha viszont ő veszít, a következő négy évben nem politizál.

Lázár János 2002-től 2012-ig volt Hódmezővásárhely polgármestere, a város vezetője most az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter, aki két választást nyert meg 2018 óta a csongrádi településen. Ők ketten először néznek szembe egymással választáson a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókerületben.

Lázár, aki 2014-től '18-ig a Miniszterelnökséget vezette, a 24.hu-nak azt mondta, „létezik a politikának egy alapszabálya: a győzelemnek megvan a jutalma, a vereségnek pedig megvan az ára. Az én jutalmam az lesz, hogy dolgozhatok a hazámért. Márki-Zay vereségének pedig az lesz az ára, hogy 2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz”.

Úgy látja, ha Márki-Zay ellenében szerez mandátumot, az megkérdőjelezhetetlen legitimitást ad. Viszont nem tör kormányzati szerepre, és most nem foglalkoztatja a miniszterelnöki pozíció.

„Van okunk bizakodni, de én azért úgy fogalmaznék, hogy: inkább meglesz, mint nem” - értékelte az esélyeket. Megismételte ugyanakkor, hogy ha nem nyer Márki-Zay Péter ellen, akkor a következő négy évben nem politizál, és ebben az esetben egy esetleges kormányzati felkérésre is nemet mondana (értelemszerűen, ha a Fidesz nyerné a választásokat).