„Klubrádió
A lényeg

Kövér szerint a legocsmányabb kereszténygyalázás a reklámbeli meleg Mikulás

29/11/2021 14:51

| Szerző: Klubrádió

Kövér László házelnök szerint a norvég posta reklámja, amelyben egy férfi és a Mikulás egymásba szeret, nem egyszerű, olcsó poén, amit egy államinak nevezett cég meg a média megenged magának, hanem „a legocsmányabb kereszténygyalázás, ami az utóbbi években persze már megszokottá válik”. A reklámmal egyébként arra emlékeznek, hogy ötven éve dekriminalizálták a homoszexualitást az országban. Kövér László az ördögi internetről és a szerinte horrorisztikus német kormányprogramról is értekezett.

A Hír Tv Bayer show című műsorában két Fidesz-alapító beszélgetett. Rögtön az elején egyetértettek abban, hogy a világ egyre gyorsabban rohan a vesztébe – írja a 24.hu. Kövér László azt mondta, jelenleg hideg polgárháború zajlik a világban. 

Bayer Zsolt felvetésére, hogy a Fideszt akkor is megalapították volna-e, ha már akkor tudják, hogy 2021-ben a szabadságot majd az jelenti, hogy a norvég posta reklámjában homoszexuálisnak állítják be a Mikulást, a házelnök azt felelte, első felindulásukban vélhetően azt mondták volna, hogy „akkor csinálja, akinek két mamája van, de ez ma már nem annyira mellbevágó, mint akkoriban lett volna”. Szerinte végül mégis megalapították volna a Fideszt azért, hogy próbáljanak ellenállni a gonosznak. 

Kövér László a norvég reklám miatt várja a katolikus egyház és minden jóérzésű keresztyén tiltakozását, amiért meggyalázták Szent Miklós emlékét, és „köpnek mindarra a hagyományra, ami ebből fakadt évezredeken át”.

Szerinte ez nem egyszerű, olcsó poén, amit egy államinak nevezett cég meg a média megenged magának, hanem „a legocsmányabb kereszténygyalázás, ami az utóbbi években persze már megszokottá válik, de ha úgy viselkedünk, mintha ez a mindennapok része lehetne, akkor persze az is lesz előbb-utóbb”. A két Fidesz-alapító egyetértett abban, hogy ez a reklám a „normális, tisztességes homoszexuális felebarátaikat” is felháborítja.

A reklám, amelyről mi is írtunk, arról szól, hogy szeret egymásba évek alatt egy férfi és a Mikulás. Arra emlékeznek a történettel, hogy Norvégiában 50 éve dekriminalizálták a homoszexualitást.

A műsorra visszatérve: Bayer Zsolt kérdésére, hogy a vallási, nemzeti, nemi identitás elvétele után mi maradhat a nyugati embernek, Kövér László azt felelte, valójában semmi, éppen az emberi mivoltot akarják elvenni. A fideszes házelnök szerint mára azért sikerül elhitetni az európai emberekkel, hogy semmi közük egymáshoz, mert megjelent az internet, amit „az ördög a destruktív, pusztító erők kezébe adott és amivel rombolják is az emberi kapcsolatokat”.

Bayer a műsorban kérdezte a fideszes házelnököt az új német kormány programjáról, amiről azt mondta, amit abból ismer, „az maga a horror”. Szerinte a német politikai elit most készül harmadszor katasztrófába rántani előbb Németországot, majd Európát, amit a saját, egyre rútabb képére készül formálni. 

A vasárnapi adás felvételről ment, és nem volt szó benne arról a kiszivárgott hangfelvételről, amelyen Kövér László titkosszolgálati vezetőknek azt mondta, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. 

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)