„Klubrádió
A lényeg

Kövér Lászlóra nem sokan voltak kíváncsiak Erdélyben

30/08/2021 12:03

| Szerző: Klubrádió

A hétvégén Kövér László a marosvásárhelyi Forgatag fesztiválon járt, ahol ő volt a fővédnök, majd a marosvásárhelyi vártemplomban tartott homofób és migrációellenes beszédet. A templomban.

Az ökumenikus istentisztelet után Kövér olyanokat mondott a 444.hu szerint, hogy a nagyvilágban és Európában „olyan mélységek örvénylenek, amelyek országokat, nemzeteket képesek magukba rántani”. Azt is mondta, hogy „a nyugat-európai nagyvárosok őshonos polgárai napjainkban tapasztalják meg, hogy fondorlatos módon, menekültkérdésnek álcázva, az illegális migráció és betelepítések eszközével miként fosztják meg őket a szülőföldjük és szülővárosuk otthonosságától, miként idegenítik el tőlük saját európai hazájukat.”

„Minden európai embernek bűntudata kell legyen a klímaváltozás miatt, a ma élőknek bűntudatuk kell legyen az elődeik miatt, a gyermekvállalásra készülőknek legyen bűntudatuk a megfoganó magzatuk miatt, a fehéreknek legyen bűntudatuk a feketékkel szemben, a férfiaknak legyen bűntudatuk a nőkkel szemben, a heteroszexuálisoknak legyen bűntudatuk a homoszexuálisokkal szemben, az időseknek legyen bűntudatuk a fiatalokkal szemben, az európaiaknak pedig legyen bűntudatuk a világ minden földrészének lakóival szemben”.

„A bűntudat romboló kultúrája helyett a felelős öntudat kultúráját akarjuk, a mesterséges elosztásokkal létrehozott identitásnélküliség helyett pedig meg akarjuk őrizni természetes önazonosságunkat. Családjukat és hazájukat szerető, keresztény magyarok akarunk maradni.”

 
Kövér László Marosvásárhelyen
 

Mint kiderült, ha a beszédéről nem írtak volna a lapok, gyakorlatilag senki nem tudna róla, ugyanis Kövér értékes gondolatai - mint arra Parászka Boróka újságíró a Facebookján felhívta a figyelmet - alig néhány embert vonzottak.

Egy fotót is mellékelt Kövér templomi előadásáról, amin kb 50 ember látszik a hívek padsoraiban. Parászka azt írta, "mindig az a vád éri az erdélyieket, hogy szolgaian, gondolkodás nélkül rajonganak a magyar kormányért. Megmutatom milyen ez a rajongás. Ezen a képen az látszik, ahogy Kövér László épp menekültellenes, homofób beszédet tart Marosvásárhelyen, a vártemplomban. A legutóbbi népszámlálás szerint 56 ezer magyar ember él a városban. Ennyien voltak kíváncsiak Kövérre ebből az 56 ezer emberből".

A kép a Parászka szerint hiteles, a szervezők fotója. Itt többet is találni a jeles eseményről. Kerestük az MTI hivatalos képeit az eseményről, de nem közöltek ilyet.