„Klubrádió
A lényeg

Kövér László fél évre megvonta az LMP parlamenti beléptetési jogát

13/12/2022 15:46

| Szerző: Klubrádió

A házelnök azért szabta ki a büntetést a pártra, mert annak képviselői múlt hétfőn beengedték az ülésterem karzatára a Tanítanék Mozgalom aktivistáit. 

Kövér László szerdán fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát – írta a Telex. Az LMP ugyanis a múlt hétfőn beengedte a karzatra a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik azután az ülésnek hátat fordítva, egyenpólóban demonstráltak, annak érdekében, hogy tisztes megélhetés mellett taníthassanak. Az aktivistákat kivezették a teremből.

Az LMP szerint a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni.

"Mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat. A mi dolgunk, hogy ennek pont az ellenkezőjét csináljuk. Ezért hozhat bármilyen büntetést Kövér László, nem fogunk változtatni azon az álláspontunkon, hogy ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján."