„Köszönjük
A lényeg

Kövér is emelné a tanárok fizetését

18/03/2022 07:43

| Szerző: Klubrádió

Kövér László egyetért a pedagógusok követeléseivel. Majd "reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel” - mondta. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke lakossági fórumot tartott Nagy István agrárminiszterrel Mosonmagyaróváron. Beszélt arról is, hogy mit gondol a pedagógusok követeléseiről. Országszerte tüntetnek a tanárok és diákok a rettenetesen alacsony tanári fizetések miatt, Kövér pedig kitért erre is a lakossági fórumon – írja a Telex.

Arról beszélt, hogy mindenkinek igyekszik a kormány emelni a bérét, de ezt nem lehet egyszerre mindenkinek, és akik nagyon korán megkapták, azok később már azt érezhetik, hogy lemaradtak. Ekkor tért rá a tanárok problémájára: "Tehát ebben az értelemben természetesen egyetértünk a pedagógusok követeléseivel. Épp itt az ideje, és reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel”. 

Különösen érdekes ez annak tükrében, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán meglehetősen erős hangvétellel kommentálta a tanársztrájkot, azt kormányellenes kampányakciónak minősítve, és kihangsúlyozva, hogy a pedagógusok 87 százaléka nem is vett részt rajta.