„Klubrádió
A lényeg

Kövér: A következő húsz évben megszűnik a normális együttműködés lehetősége Oroszországgal

7/03/2022 17:23

| Szerző: Klubrádió

Kövér László szerint az Ukrajna elleni háborún "veszít Oroszország, még ha nem is annyit, mint Nyugaton szeretnék, veszít Közép-Európa, és a következő húsz évben megszűnik a normális együttműködés lehetősége Oroszországgal". A házelnök azt mondta: Európa "egy balfék dagadék, aki balfácánként totyog jobbra-balra, és azt sem tudja, hogy fiú-e, vagy lány", a gyermekvédelminek nevezett népszavazás célja pedig a "sátánista" politika megállítása.

A hvg tudósítása szerint erősen kezdődött a házelnök budafoki lakossági fóruma, ugyanis a következő szavakkal konferálták fel, dicséretként: „Minden fideszesben van egy kis Kövér”. 

„Választási kampányban ne mondjunk érdekes dolgokat, egy barátom mondta, hogy szokjak le erről” – közölte már az elején Kövér László, és ezúttal ugyan nem emlegetett se kötelet, se máglyát, strigákat, se szellemi hajléktalanokat, de így is akadtak erős kijelentései.

Ukrajna megtámadása központi téma volt a fórumon, és azt Kövér is elismerte, hogy ez befolyásolhatja az április 3-i választás eredményét. A házelnök bevallotta: „meg voltam győződve arról, hogy nem lesz háború (…) fenyegetés ide, dobpergés oda”. Szerinte Magyarország már most a háború vesztese.

Ami Oroszország szerepét illeti, Kövér az egyrészt-másrészt taktikával azt vetette fel: „Nem jogos lerohanni egy másik országot, az sem jogos, hogy ők eldöntik, lehet-e az EU vagy a NATO tagja Ukrajna, de vajon a békét szolgálja vagy a konfliktust élezi, ha a NATO frontvonalát betoljuk a valaha volt orosz érdekszférába?”.

Kövér rendesen ostorozta az EU-t, mivel úgy látja, „sírnivaló, elkeserítően gyalázatos állapotban van az amúgy arcátlanul nagyképű és öntelt Európa”. Ennek okát abban látta, hogy „a hidegháború vége óta nem volt ideje az EU politikai elitjének megfogalmazni, hogy mi Európa szerepe, stratégiai érdeke”. Ehelyett szerinte az LMBTQ-közösséggel és azzal vannak elfoglalva, hogy „betörjék” a különvéleménnyel bíró kis országokat, mint például Magyarország.

Ezen a vonalon maradva azt is mondta: „Látunk három óriást, az Egyesült Államokat, Kínát és Oroszországot, meg egy balfék dagadékot, aki balfácánként totyog jobbra-balra, és azt sem tudja, hogy fiú-e, vagy lány – na, ez Európa.”

„Nagyon rühellem, hogy divatba jött egymás kioktatása a nemzetközi színtéren: bennünket mindenki minősít, pedig mi nem minősítünk senkit” – fogalmazott Kövér, aki a tudósítás szerint ehhez kapcsolódóan majdnem elénekelt egy Európa Kiadó-számot, de végül csak elszavalta a refrént.

A hvg idézett még pár erős mondatot Kövér Lászlótól a háborúról. Például amikor az orosz elnököt hozta szóba: „Azt mondják, mi Putyinnak vagyunk a szekértolói, pedig azt a kérdést kell mindenkinek feltennie, Oroszország itt lesz-e a következő 100 évben is a szomszédunkban, vagy sem – szerintem itt lesz.” Vagy amikor az oroszokhoz fűződő kapcsolatot: „Ezen veszít Oroszország, még ha nem is annyit, mint Nyugaton szeretnék, veszít Közép-Európa, és a következő húsz évben megszűnik a normális együttműködés lehetősége Oroszországgal.”

A belpolitikai helyzetről is beszélt a Fidesz-alapító politikus, aki szerint nem éltek rosszul a kétharmaddal, de ha 2002-höz hasonlóan még egyszer elrontják, „nem lesz újrakezdési lehetőség”. Szerinte „az ellenzék ilyen minősége, Gyurcsánnyal súlyosbítva a kezünkre játszik”, mivel mérések igazolják, hogy „Gyurcsány Ferencet a magyar társadalom kétharmada szívből utálja, és gyorsan zárkózik fel Márki-Zay Péter is”. Kövér megállapította, hogy „Gyurcsány Ferenc nélkül nem lett volna háromszor kétharmadunk”. Kövér szerint az viszont ronthatja az esélyeiket, hogy lassan felnő egy generáció, mióta a Fidesz kormányoz, és „unják már a vén fiatal demokraták képét”, szeretnének valami mást, mindegy, hogy az jobb vagy rosszabb. 

Úgy fogalmazott: „tragikus, ahogy az ellenzék színvonala az elmúlt 32 évben folyamatosan zuhant”. „Horn Gyula ezekhez képest egy virtigli hazafi, talpig úriember, intelligens, szép és okos” – fűzte hozzá.

A gyermekvédelminek nevezett népszavazás szerinte arról szól, hogy megállítható-e „az emberek degenerálása, és az a politika, amely sátánista eszközökkel teszi tönkre a világot, az európai kultúrát és civilizációt a gyerekeinken és az unokáinkon keresztül.”

A teljes cikkben szóba került még az okostelefonok "simogatása", az ellenzék kidobatásának szándéka az országgyűlési őrséggel, valamint a klímaaktivista diákok és Mao Ce-tung összehasonlítása.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)