„Klubrádió
A lényeg

Kovács Zoltán: A valaha volt legnagyobb szabású augusztus 20-ra készülünk

3/08/2021 15:47

| Szerző: Klubrádió

Kovács Zoltán államtitkár közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek augusztus 20-án. Hozzátette: a központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatti korlátozások.

 

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz.

Azt mondta, az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta, az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, a turizmusból élő családokat.

A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – mondta.

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs, forrás: MTI)