„Klubrádió

Kötelező lesz a maszk az éttermekben és szórakozóhelyeken is

29/10/2020 12:52

Az orrot és a szájat eltakaró maszkot csak arra az időre lehet majd levenni a vendéglátóhelyeken, amíg eszik-iszik az ember. Az intézkedés  november 2-án, hétfőn lép életbe.

Szigorodnak a koronavírus terjedése elleni szabályok, a kormány döntése alapján például az éttermekben, szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés, csak arra az időre lehet majd levenni őket, amíg eszik-iszik az ember. Az intézkedés  november 2-án, hétfőn lép életbe – közölte az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes, testület ügyeleti központjának munkatársa. Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakról a Telex számolt be

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a szigorítás kapcsán hangsúlyozta, meredeken emelkedőben van a járvány az országban, és a kormány azon van, hogy az ország működőképessége megmaradjon, és arra törekszik, hogy a mindennapjainkat ne bénítsa meg a vírus. Ehhez azonban be kell tartania mindenkinek a maszkviselés szabályait, illetve a köhögés, tüsszentés etikettjeit. És persze kerülni kell a zsúfolt, zárt helyeket.