„Támogassa
A lényeg

Kósa szerint az oroszok soha nem mondták, hogy egész Ukrajnát el akarják foglalni

21/07/2023 19:27

| Szerző: Klubrádió

"Az oroszok, mint háborús fél, soha az életbe nem mondták azt, hogy ők el akarják foglalni Ukrajnát teljes egészében" – mondta Kósa Lajos, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke Tusnádfürdőn.

Kósa Lajos szerint Ukrajnát leginkább nem fegyverekkel, hanem a lerombolt infrastruktúra és lakóházak újjáépítésével kéne segíteni.

"Az az ukrán népen nagyon sokat nem segít" – mondta a fideszes politikus, aki egyben a honvédelmi bizottság elnöke is, az RTL Híradónak.

Arra a kérdésre, hogy fegyverek nélkül nem lenne Ukrajna, ahol utakat meg házakat lehetne újjáépíteni, Kósa Lajos azt mondta:

"Én ezt nem tartom valószínűnek, tekintettel arra, hogy az oroszok, mint háborús fél, soha az életbe nem mondták azt, hogy ők el akarják foglalni Ukrajnát teljes egészében."

Hozzátette azt is, hogy attól szerinte nem lesz Putyin-párti valaki, ha komolyan veszi azt, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök mond.

Kósa a televíziónak a Fidesz egyik fő témájává tett LMBTQ-ügyekről, sőt, a képregényhős Pókemberről is beszélt ilyen összefüggésben.

(Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor)