„Klubrádió

Koronavírus: Három fertőzött az UVSE vízilabdacsapatánál

16/08/2020 16:16

| Szerző: Klubrádió/MTI

A második vizsgálatot szerdán végzik el a SOTE Klinikáján.

Már négy hazai vízilabdaklubnál vannak koronavírusos játékosok. Legutóbb az UVSE közölte, hogy három játékosuk teszteredménye lett pozitív. A klub közösségi oldalának tájékoztatása szerint a második vizsgálatot szerdán végzik el a SOTE Klinikáján. Az együttes erre az időszakra esedékes edzéseit és edzőtáborát lemondta, a játékosok pedig a karanténban megszokott szárazföldi edzéseket végzik majd el.

Az UVSE legutóbb szerdán, a Magyar Kupa Margitszigeten zajló végjátékában játszott a Szentessel a 9-12. helyért - és szenvedett 10-6-os vereséget -, ám a rendhagyó, többfordulós nyári kupasorozat nem sikerült befejezni, mert a címvédő FTC-Telekom Waterpolo gárdájánál négy játékos mintája lett pozitív. Ezért szerdán az esti elődöntőket, valamint az MK csütörtöki helyosztóit elhalasztották.

Korábban az FTC gárdájánál négy játékos mintája lett pozitív, szombaton pedig az Eger és a Debrecen férfi vízilabdacsapatában találtak egy-egy fertőzöttet.

A Puskás Akadémia keretében is regisztráltak koronavírusos esetet. Az MTI információi szerint három ember érintett. A csapat Budapest Honvéd elleni, NB I-es mérkőzését elhalasztotta az MLSZ.

Közben az UTE is közölte, hogy az egyik felnőtt jégkorongozójuk koronavírus-tesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések elkerülése érdekében lezárták és fertőtlenítik az Újpesti Jégcsarnokot, illetve elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyet szeptember 4-én tartottak volna.