„Klubrádió
A lényeg

Korányi Dávid pert nyert az Origo és a Metropol ellen

21/12/2022 10:16

| Szerző: Klubrádió

Megsértette Korányi Dávid személyiségi jogait a Metropol és az Origo. Az Action for Democracy vezetője a Metropol kiadója, a Mediaworks és az Origo tulajdonosa, a New Wave ellen indított személyiségi jogi pert azután, hogy tavasszal több cikk is megjelent róla és családjáról, és amikben a sajtóközlemények szerint „számos, igaztalan váddal” illeték őt – írja a Telex.

A bíróság szerint az érintett sajtótermékek megsértették Korányi Dávid jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, valamint ugyancsak megsértettek magánszférához, és a családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát, amikor őt és családját megfigyelték, róluk titkos felvételeket készítettek, azokat lakóhelyük nyilvánosságra hozatalával együtt publikálták.

 
Korányi Dávid. Forrás:
Facebook
 

A Fővárosi Törvényszék a kiadókat eltiltotta a további jogsértéstől, különös tekintettel Korányi Dávid és családja magánszférájának megsértésétől. A bírósági döntés szerint a két kiadónak lapjaiban és online felületein a jogsértéssel hasonló módon és terjedelemben bocsánatot kell kérnie Korányi Dávidtól és közzé kell tennie a bíróság ítéletét. A Fővárosi Törvényszék mindezeken túl sérelmi díj megfizetésére is kötelezte a Mediaworksöt és a New Wave Media Groupot.