„Klubrádió
A lényeg

Konténerkazánok a közintézményeknek

22/10/2022 10:56

| Szerző: Klubrádió

A Technológiai és Ipari Minisztérium javaslata alapján konténerkazánok válthatják ki elsősorban bölcsődék, óvodák és iskolák, bentlakásos szociális otthonok gázfűtését. 1400 új készüléket rendelt meg a kormány, hogy ezekkel segítse ki 1400 közintézmény fűtését – mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

Jövő héten beüzemelik az első konténerkazánokat egyes közintézményeknél, az első pár száz oda kerül, ahol a legelavultabb a fűtési rendszer – mondta az RTL-nek a technológiai és ipari miniszter. Palkovics László szerint előzetes felmérések után jutottak arra, hogy mintegy 1400 helyen lesz szükség az elavult gázkazánok miatt ilyen eszközökre – írja a Telex.

A politikus a csatornának elmondta 1400 új készüléket rendelt meg a kormány, hogy ezekkel segítse ki 1400 közintézmény fűtését. Fontossági sorrendet is felállítottak, aszerint, hogy hol a legelavultabb a fűtési rendszer, oda kerül az első 400 eszköz.

Annak ellenére, hogy Magyarország Palkovics László szerint megvédte a magyar gázellátást a szankcióktól, folyamatosan gyártják a kazánokat, mert szükség lesz rájuk nem csak most, de a következő télen is.

A Technológiai és Ipari Minisztérium javaslata alapján konténerkazánok válthatják ki elsősorban bölcsődék, óvodák és iskolák, bentlakásos szociális otthonok gázfűtését.