„Klubrádió
A lényeg

Kocsis Máté Völnerről: Ne idétlenkedjünk már!

26/01/2022 10:59

| Szerző: Klubrádió

Megkérdezték Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt, mit szól ahhoz, hogy a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál most is részt vehet a törvényhozásban. Ezt válaszolta a 444-nek a kormánypárti politikus: "Ne gyerekeskedjünk már! Hány baloldali miről mondott le az elmúlt években? Ne idétlenkedjenek már!". Kocsis azt is elmondta, hogy Völner Pál nem fog részt venni a Fidesz kampányában.

444.hu arról kérdezte Kocsis Mátét, szerinte a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pálnak van-e helye a párt frakciójában. A Fidesz frakcióvezetője szerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Hozzátette, szerinte amíg a bíróság nem hoz döntést az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkáráról, Varga Judit miniszter korábbi helyetteséről, addig a kérdés is értelmetlen.

Arra a felvetésre, hogy Völner a frakció tagjaként most is olyan törvények meghozatalában vehet részt, amelyeket aztán minden magyar embernek be kell tartania, Kocsis úgy fogalmazott: „Ne gyerekeskedjünk már! Hány baloldali miről mondott le az elmúlt években? Ne idétlenkedjenek már!” Nem teljesen érthető, hogy mire gondolt a politikus, hiszen a „baloldali” politikusok már 12. éve ellenzékben ülnek, és onnan a legritkább esetben fogad be törvényjavaslatokat az általa is képviselt kormányoldal.

Azt is megkérdezték Kocsistól, nem tartja-e problémásnak, hogy az általa vezetett frakció két tagját, Simonka Györgyöt és Boldog Istvánt vádolják, Völnert pedig gyanúsítják. „Most mondtam el: bízzuk már a bíróságra” – válaszolta, hangsúlyozva, hogy a volt államtitkár ellen csak gyanút fogalmaztak meg. Azt is mondta, neki nem dolga, hogy elítélje őket (ahogy az újságírónak sem – hangsúlyozta), mert nincs ilyen jogköre, hatásköre.

Amikor arról kérdezték, hogy Völner Pál részt vehet-e a kampányban, kijelentette: „Nem tudom, hogy részt vehet-e, de hogy nem fog részt venni, azt tudom.”

Itt megtekinthetik a 444 videóját:

(via 444/hvg, kiemelt kép: