„Klubrádió
A lényeg

Kínai oltással meghalt az édesanyja, ezért feljelentette Orbánt

18/01/2022 16:01

| Szerző: Klubrádió

Egy nagykanizsai férfi feljelentette Orbán Viktort, aki szerint az édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei. A Népszava szerint Ferincz Jenő mindkét hozzátartozója koronavírusban halt meg, a húga a zalaegerszegi kórházban, ahol az intézmény vezetői nem engedték meg neki, hogy elbúcsúzzon, ráadásul olyan költségeket számoltak fel, amik nem jogosak: például az öltöztetési költség, holott a "Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket" - írja a lap. Ezt méltatlannak tartja.

Koronavírus – Ellenőrzés a balassagyarmati Szent Erzsébet
 
Idősotthon - Járvány
 
Balassagyarmat, 2020. április 22. Egy lakó (k) köt, előtérben a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársa egy lakóval beszélget a balassagyarmati Szent Erzsébet Idősek Otthona társalgójában 2020. április 22-én. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a tisztifőorvos utasítására folyamatosan ellenőrzik a hazai bentlakásos szociális intézményeket és idősotthonokat. MTI/Komka Péter
Fotó: Komka Péter
 

 

Az édesanyja a nagykanizsai kórházban halt meg, ott legalább megengedték, hogy egy üvegablakon át egy utolsó pillantást vethessen rá és elbúcsúzhasson tőle. A férfi feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt is édesanyja halála miatt, mert szerinte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől kiperelt iratok alapján kétséges volt, hogy az édesanyjának adott kínai vakcina megfelelő védelmet adott-e az időseknek.

"Édesanyámat Sinopharmmal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg" - mondta, A felelősség szerinte Orbáné, aki maga nyilatkozta, hogy „minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.