„Klubrádió

Kína szerint az USA politikai manipuláció miatt firtatja a koronavírus eredetét

27/05/2021 18:27

| Szerző: Klubrádió

Az első kínai bejelentés óta, amikor jelezték, hogy egy akkor még ismeretlen kórokozó tüdőgyulladásos betegséget okozott, sokan sokféleképpen magyarázták a vírus eredetét. Azt ki tudták zárni, hogy mesterséges vírusról lenne szó, de az nem zárható ki, hogy a természetes vírus egy laboratóriumból szabadult volna el. A második verziót az is erősítheti, hogy Vuhanban pont van egy olyan kutatólaboratórium, ami kornavírusokat vizsgál.

Joe Biden amerikai elnök tovább vizsgáltatja, hogy a koronavírus állatról terjedt emberre vagy pedig egy laborból szabadult ki egy esetleges véletlen fertőzés miatt.

Koronavírus - KínaA Vuhani Virológiai Intézet  MTI/EPA/Roman Pilipej
 

Kína szerint az USA "politikai manipulációt folytat, és megpróbálja áttolni a felelősséget". Az USA "nem törődik a tényekkel vagy a valósággal, és nem érdekelt abban, hogy komoly, tudományos alapokon nyugvó vizsgálatot végezzen a vírus eredetéről" – mondta Zhao Lijian, a külügyminisztérium szóvivője. "Az a céljuk, hogy felhasználják a járványt a megbélyegzésre, politikai manipulációra és felelősséghárításra." A szóvivő szerint a vizsgálatok nem segítenek a közös cél, a vírus legyőzése elérésében – írja a 444.hu.