„Klubrádió
A lényeg

Kimaradtak a 26 milliárdos támogatásból a budapesti ellenzéki kerületek

6/07/2021 14:12

| Szerző: Klubrádió

A Belügyminisztérium az önkormányzati feladatellátást támogatja 26 milliárddal, a pályázók 95 százaléka nyert – Budapestről ellenzéki vezetésű kerület nem kapott forrást - írja a XV. kerület a honlapján.

"A Belügyminisztérium a pályázat februári meghirdetésekor 6 milliárd forintos keretet említett, míg az eredmények kihirdetésekor az hangzott el, hogy több mint négyszer ennyit, majdnem 26 milliárd forintot osztottak szét. Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár még ki is hangsúlyozta: az 1498 pályázó 95,73 százaléka, 1434 település kap összesen több mint 25,8 milliárd forintot.  Az államtitkár kiemelte, hogy a legnépszerűbb pályázati elem a belterületi utak felújítása volt, erre 1220 önkormányzat nyert el forrást, de lehetett sikeresen pályázni bölcsődék, óvodák, rendelők felújítására is.

Forrás: XV. kerület
 

Azt az államtitkár már nem mondta el, hogy gondosan ügyeltek rá: az ellenzéki pályázók a sikertelen 5 százalékba essenek. A fővárosból kizárólag olyan kerület nyerhetett – V., X., XII., XVI., XVII., XX., XXIII. -, ahol nem ellenzéki politikus a polgármester. Ráadásul a nem kifejezetten szegénynek számító V. és XII. kerület az összes pályázó közül a legtöbb forrást, 60-60 millió forintot nyerte el" – írja a XV. kerület, amely a Rákospalota-Kertvárosban futó Kemény István utca felújítására pályázott – sikertelenül.