„Klubrádió
A lényeg

Kilenc milliárdot kaszáltak tavaly a végrehajtók, a legjobban Schadl feleségének ment az üzlet

8/06/2023 07:42

| Szerző: Klubrádió

Több mint 30 milliárd forintos árbevételt és több mint 9 milliárd forintos nyereséget  értek el a magyar végrehajtó irodák tavaly – írja az RTL.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan nagyjából 40-45 millió forintot lehetett kivenni osztalékként a végrehajtói cégekből. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar névjegyzéke szerint nagyjából 200 végrehajtó ténykedik az országban.

A körzeteket tekintve azonban igen nagy a szórás, van olyan végrehajtói iroda, amely bőven 100 millió forint feletti adózott eredményt ért el, de olyan is akad, amely csak néhány milliót.  Veszteség jellemzően csak induló irodánál keletkezett és a felfüggesztett végrehajtók némelyikénél. 

 
A Végrehajtói Kar palojája
 

Az egyik legnagyobb nyereség viszont éppen Schadl György feleségének cégéhez fűződik, amely 523 millió forintos árbevétellel, valamint csaknem 250 millió forintos adózott eredménnyel büszkélkedhet. A végrehajtói kar volt elnökének felesége ugyan fel van függesztve pozíciójából a bírósági ügy miatt (pénzmosással vádolják), azonban a jogszabályok alapján a cége továbbra is termelhet bevételt, van ugyanis olyan tulajdonostársa, aki tovább tudja vinni az üzletet – közölte  lap.