„Klubrádió
A lényeg

Rogán Antal a Parlamentben közölte: nem ismeri Schadl Györgyöt

11/04/2023 17:48

| Szerző: Klubrádió

Schadl Györgyről, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnökéről kérdezte Jámbor András a parlament plenáris ülésén Rogán Antal kabinetminisztert. Így hangzott a párbeszédes képviselő kérdése:

„Miniszter úr, ha szólíthatom így, Tóni. A végrehajtómaffia kapcsán a különböző nyomozati iratokban az ön beceneve elég sokszor fordul elő. Például akkor, amikor Schadl György és az ő gazdája arról beszélgetnek, hogy a jó barátjuk, a Tóni, mennyire szenved miniszterként, amikor támadják őt. Sajnos nem ismerek más Tóni nevű embert a kormányban”.

Emlékeztetett, hogy egy másik beszélgetésben Tóniról, Barbaráról és Ádámról volt szó. Rogán feleségét épp Barbarának hívják, a kabinetfőnökét pedig Nagy Ádámnak. (Schadl segíthetett Nagy Ádám jogi egyetemi vizsgáinak teljesítésében, illetve a végrehajtói kar letartóztatott vezetőjének bizalmi embere vitt neki egy autót.)

Jámbor azt kérte a minisztertől, hogy tisztázza, milyen kapcsolatban állt Schadl Györggyel, valamint mi a kapcsolat a fideszes képviselők és a végrehajtói maffia között.

Rogán Antal azt válaszolta, nem ismeri Schadl Györgyöt, és valószínűleg a jövőben sem fogja. Majd arról beszélt, hogy a baloldal szerint az igazságszolgáltatásnak a nekik tetsző újságcikkek alapján kellene vádat emelnie és napokon belül ítéletet hoznia, mint az 50-s években. „Tudom, hogy önök szeretnének ehhez visszatérni, de ma Magyarországhon jogállam van, és a jogállam keretében az igazságszolgáltatás úgy működik, hogy minden egyes állítást, minden felvetést megvizsgálnak az erre feljogosított szervek. Ez jelen esetben az ügyészség.” 

Jámbor András úgy reagált, nem cikkekről van szó, hanem a nyomozati anyagokról, lehallgatási jegyzőkönyvekről. Az ellenzéki politikus furcsállta, hogy sokszor beszélnek a Schadl-ügy főszereplői Tóniról, de nem derült ki, ki ő. „Magyarországon a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania” – válaszolta Rogán Antal. A miniszter szerint nem az ártatlanságát kell bizonyítani, hanem vádlóknak a bűnösségét, de ez nem sikerült. Rogán arra hivatkozott, hogy ahol nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ott nem indítottak büntetőeljárást.

(via 444.hu)