„Klubrádió
A lényeg

Völner-Schadl-ügy: Ítélettel zárul azok ügye, akik beismerő vallomást tettek

4/05/2023 10:36

| Szerző: Klubrádió

A huszonkét vádlottat felsorakoztató büntetőügyben hat végrehajtó és négy további vádlottról hozott döntést a bíróság. A bűnösségüket beismerő vádlottak vallomását elfogadta a bíróság. Esetükben már ma ítéletet hoz a Fővárosi Törvényszék.

Ma mond ítéletet a bíróság arról a tíz vádlottról, akik az előkészítő ülés során beismerték bűnösségüket, köztük arról a hat önálló bírósági végrehajtóról, akik bevallották, hogy kinevezésükért cserébe fizettek a végrehajtók elnökének. Nekik csütörtökön kötelező volt megjelenni a bíróság előtt. A többi vádlott távol maradhatott, köztük Völner Pál és Schadl György sem vesz részt a mai tárgyaláson.

A 24.hu összefoglalója szerint A bíróság a tárgyalás elején meghozta végzését, amivel elfogadta a bűnösségét beismerő tíz vádlott vallomását. Ez azt jelenti, hogy esetükben már ma ítéletet hoz a Fővárosi Törvényszék.

Ez egyben azt is jelenti, hogy igencsak megnehezítheti később a bűnösségüket tagadó fővádlottak, különösen Schadl György védekezési lehetőségeit – hiszen, ha vannak vesztegetők, akiket elítél a bíróság, akkor lennie kell megvesztegetettnek is.