„Támogassa
A lényeg

Kigyulladt egy mozdony Kőbánya alsó közelében

26/07/2023 15:42

| Szerző: Klubrádió

Kigyulladt egy dízelmozdony a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon, a Vaspálya utca magasságában – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók tíz embert lekísértek a Lajosmizséről a Nyugatiba tartó vonatról, a többiek már korábban elhagyták a szerelvényt.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított sugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat.

A tűzoltók tíz embert lekísértek a vonatról, a többi utas már a tűzoltóság kiérkezése előtt elhagyta a szerelvényt. A helyszínen a füst miatt nagyjából 30 méter volt a látótávolság.

Az érintett vasúti szakaszon az oltás idejére teljesen le kellett állítani a közlekedést, a MÁV tájékoztatása szerint azóta már újra járnak a vonatok.

A ceglédi és a lajosmizsei vonalon késtek a vonatok az eset után.

Nem ez az első baleset a MÁV-nál a napokban: múlt héten a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról, amikor egy vonat a megengedett sebességnél gyorsabban érkezett meg a debreceni vasútállomásra. Több utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szerzett. Korábban pedig a felforrt hűtővíz miatt több utas is égési sérülést szenvedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodásznál, egy Debrecenből Fehérgyarmatra tartó Bz-motorvonaton.