„Klubrádió

Müller Cecília: 85 ezer Pfizer vakcina érkezik a héten

1/02/2021 13:05

| Szerző: Klubrádió

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, hogy az oltási terv e héten indult harmadik fázisának oltási tervét át kellet dolgozni, mert a várt 18 ezer adag helyett alig 11 ezer adag Moderna vakcina érkezett. A héten 85 ezer Pfizer/BioNTech vakcinát várnak.

Csökkenő tendenciát mutatnak a legfontosabb járványügyi mérőszámok – idézte a Telex az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján megszólaló Müller Cecília országos tiszti főorvost.

Az oltási terv harmadik fázisa ezen a héten indult. A háziorvosok a saját praxisukban lévő 89 évnél idősebb emberek közül oltják majd azokat, akiknél ez a kórtörténetük alapján a legszükségesebb. Át kellett dolgozni az eheti oltási tervet, mert 18 ezer Moderna-vakcina beérkezésére számítottak, de csak kevesebb mint 11 ezer érkezett.

Összesen eddig majdnem 238 ezer embert oltottak be Magyarországon, és több mint 61 ezren már a második oltásukat is megkapták.

A hétre várnak még 85 ezer 410 adag Pfizer vakcinát, és várhatóan valamennyi Moderna oltóanyag is érkezik majd – mondta Müller Cecília.