„Köszönjük,
A lényeg

Kész a MÁV új menetrendje, több vonalon nő az Intercity járatok menetideje

29/11/2023 07:00

| Szerző: Klubrádió

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit – közölte a MÁV Zrt., állításuk szerint az új menetrend kialakításakor a járási egyeztetéseken felül az online társadalmi egyeztetés javaslatait is figyelembe vették – írja a Telex.

A fejlesztések sok más mellett elérték az Intercity járatokat is, így a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Miskolc–Tornanádaska vonalon az indulási és érkezési időket hozzáigazítja a vasúttársaság a meglévő sebességkorlátozások okozta többlet menetidőkhöz.

 
InterCity vpnat a Nyugatiban.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
 

Az Intercity-k Miskolcról 3 perccel később indulnak Budapest felé, a menetidejük 7 perccel nő, az elővárosi szakaszon pedig változik a G80-as vonatok és az InterCity-k, valamint az Agria és a Mátra InterRégiók indulási ideje, néhány perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

A tornanádaskai vonalon a jelenleginél 10-14 perccel válik hosszabbá az utazás. Az InterCity vonatok menettartama Budapest-Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között 6 perccel, Nyíregyháza és Budapest között 5 perccel növekszik,

Budapest és Szeged között 3-4 perccel nő a menetidő.