„Klubrádió

Kásler életre kelt betegekről beszél, miközben tombol a harmadik hullám

30/03/2021 16:49

| Szerző: Klubrádió

Az egészségügyi ellátórendszerben dolgozók a több mint egy éve tartó krízis dacára is kitartanak, állítja Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere azt állítja, hogy az intézetben dolgozók sok gyógyulásról számoltak be neki.

Az emberi erőforrások minisztere a Facebookon közölte: felkereste az egészségügyi ellátórendszer legmegterheltebb egységeit – szúrta ki a 444.

Kásler Miklós azt mondta: az egészségügyi ellátórendszer legnagyobb megterhelésnek kitett egységeit és a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozókat keresi fel, hogy a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakában közvetlen tapasztalatokat szerezzen.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásának tapasztalatai alapján a miniszter közölte: a dolgozók odaadása „az egy éve tartó folyamatos küzdelem” ellenére változatlan maradt, az oltások beadása pedig rendben folyik.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Kásler Miklós Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

Az intézetben dolgozók sok gyógyulásról számoltak be neki, egy fiatal férfi például 102 napos lélegeztetés után gyógyult meg. Azt mondta: „Megérintett ez a találkozás, mint minden gyógyulás. Láttam egy ifjút életre kelni.”

Kásler azt is mondta, hogy látta a régi kollégáit fáradtan és elégedetten, és látta a jól felszerelt intenzív osztályt, amelyet közösen teremtettek meg.