„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Szigorítás a maszkviselésben, ingyenes tesztelés kellene

8/09/2020 20:29

| Szerző: Klubrádió

Mostantól Budapesten a tömegközlekedési járatokon maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasokat nemcsak leszállíthatják az ellenőrök, hanem nyolcezer forintra is megbüntethetik. A Fővárosi Önkormányzat elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben.

2020. szeptember 08. A lényeg / részlet, Karácsony Gergely (20.09.08.)
02:33
00:00

Mostantól Budapesten a buszokon, villamosokon, metrókon a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasokat nemcsak leszállíthatják az ellenőrök, hanem nyolcezer forintra is megbüntethetik – erről is döntött a fővárosi operatív törzs. Határoztak arról is, hogy a fővárosi önkormányzat elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben. Emellett növelik a tesztkapacitást a szociális intézményeikben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban.

Karácsony Gergely főpolgármester hangsúlyozta, hogy az eddigi intézkedések nem elégségesek ahhoz, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány berobbanását. A főpolgármester szerint a budapestiek felelősségérzete mellett tömeges és ingyenes tesztelésre van szükség.

Az országban növelik a koronavírus-tesztek szállításához szükséges kapacitást, miután az elmúlt 24 órában megnövekedett a koronavírus-tesztek iránti igény – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Az országos tisztifőorvos betegszállítónak jelölte ki valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét, és bevonta őket a PCR-tesztekhez levett minták szállításába is.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely/Facebook