„Klubrádió

Karácsony reagált a kormánynak bérletügyben: kompenzálják a kieső bevételt!

13/11/2020 23:06

| Szerző: Klubrádió

A kormány azt kéri Karácsony Gergelytől és a polgármesterektől, fizessék vissza a novemberi bérletek árát azoknak, akik kérik. Budapest főpolgármestere közölte: ha a kormány, számos európai kormányhoz hasonlóan kipótolja a közösségi közlekedés kieséseit, akkor jöhet szóba részükről bármilyen kompenzáció.

Kezelési költség nélkül visszatérítik a helyközi közlekedési szolgáltatók a korábban megvásárolt, de a koronavírus-járvány elleni védekezéshez kapcsolódó intézkedések miatt feleslegessé vált novemberi bérletek árának felét vagy egészét azoknak, akik kérik, írta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Facebook-oldalán

A minisztérium arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a települések polgármestereit, hogy a helyi közlekedési vállalatok esetében járjanak el hasonlóan. Az intézkedés sokakat érint, például a középiskolásokat és a tanárokat – tette hozzá Schanda. 

Karácsony Gergely a Telexnek reagált Schanda felvetésére. Azt írta:

"Júniusi közgyűlési határozat kötelezi a városvezetést, hogy amennyiben a kormány, számos európai kormányhoz hasonlóan  kompenzálja a közösségi közlekedés kieséseit, akkor merülhet fel bármilyen kompenzáció. Jelenleg ez nem is lenne indokolt, hiszen a közösségi közlekedést igénybe vevők aránya nem csökkent érdemben. 

Ugyanakkor javasoljuk, hogy ha a kormány könnyíteni szeretné Budapest közlekedését és megelőzné a tumultusok kialakulását, akkor minél gyorsabban fejezze be az M0-s híd felújítását, és tegye ingyenessé az M0-s körgyűrű teljes szakaszának használatát".