„Vásároljon

Karácsony későbbi iskolakezdést kér, hogy elkerüljék a reggeli tumultust

11/05/2021 23:09

| Szerző: Klubrádió

A reggeli csúcsidőszakban az utasok 40 százaléka diák, ezért Karácsony Gergely főpolgármester azt kéri az oktatási intézmények vezetőitől, hogy később kezdjék az első órát.

Levélben fordult a fővárosi iskolaigazgatókhoz és felsőoktatási intézményvezetőkhöz Karácsony Gergely, azt kérve, hogy csúsztassák későbbre az első tanítási óra kezdési időpontját – írja a 444.

A főpolgármester facebook-posztjában azt írja, korábban is egyeztettek arról, hogy 8 óráról későbbre tolják a tanítás kezdetét, amivel elkerülhetnék, hogy tumultus alakuljon ki a közösségi közlekedés járatain a reggeli csúcsidőszakban. „Reméljük, szeptemberben már nem a járvány határozza meg mindennapjainkat, de mindenképpen elsődleges szempontnak kell maradnia, hogy a budapestiek biztonságban érezhessék magukat a járatokon.”

A BKK felmérései alapján a reggeli csúcsidőszak utasainak 40 százaléka diák, ha a 14 éves korosztálynál idősebb tanulók inkább 8:30 vagy 9 óra között kezdhetnék a tanulást, azzal jelentősen csökkenne a járatok terheltsége – írja a főpolgármester.