„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely is ott volt Dobrevék árnyékkormány-ülésén

6/12/2023 15:20

| Szerző: Klubrádió

A Demokratikus Koalíció szerda reggeli árnyékkormányülésének vendége Karácsony Gergely főpolgármester volt, az eseményről  Dobrev Klára számolt be a Facebookon.

A DK két héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan is, hogy nem indítanak jelöltet a jövő évi választáson a főpolgármesterrel szemben, valamint megállapodtak a hivatalban lévő kerületi polgármesterek újbóli közös indításáról is. Hamarosan véglegessé válhat, hogy pontosan milyen formában működnek majd együtt ellenzéki pártok a jövő évi önkormányzati választásokon, várhatóan a legtöbb kerületben minden párt támogatja majd a regnáló polgármestereket – kivétel azonban Zugló, ahol a Momentum már korábban bejelentette, ráindítják jelöltjüket a szocialista Horváth Csabára. Ott még előválasztás is lehet.

Dobrev Klára azt írta, most tárgyalták a Budapest 2030 programot, amit "a kormányváltás utánra ajánlanak Budapestnek és az agglomerációnak", ezért hívták meg a főpolgármestert is. Mint írja, Karácsony és a kerületi polgármesterek négy éve "teljes kormányzati ellenszélben dolgoznak", ennek ellenére működőképes maradt a város, és a kormánytól is számos feladatot átvállaltak. Emiatt a DK EP-képviselője úgy gondolja, a főváros alkalmas lehet arra, hogy bemutassák, hogyan dolgoznának az esetleges kormányváltás után, az önkormányzati választások utáni feladatok közé pedig egy gondoskodóbb, szociálisan érzékenyebb várospolitika képviseletét sorolta, amely nagyobb figyelmet fordít a külső kerületekre és az agglomerációra is.

(Kiemelt kép: Facebook)