„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely Bucsából: Aki elveszti az erkölcsi iránytűjét, nézzen a túlélők szemébe

12/01/2023 22:02

| Szerző: Klubrádió

A civilek ellen elkövetett orosz háborús bűnök egyik helyszínén, Bucsában járt Karácsony Gergely főpolgármestere, előtte hadirokkantakat és gyerekeket látogatott meg kijevi kórházakban.

"Ha valaki elvesztette volna a morális iránytűjét, ha nem tudná megkülönböztetni az áldozatot és a tetteseket, ha elfelejtette, mitől szenvedett a magyar nép a 20. században, annak javaslom, hogy jöjjön el ide, Bucsába és Kijevben, és nézzen bele a túlélők szemébe. Akkor meg fog világosodni, és megérti azt, hogy ebben a háborúban nem két ország vív egymással, hanem egy gonosz hatalom próbál elfoglalni egy másik országot" – mondta Facebookra feltöltött videójában.

Budapest főpolgármestere szerint Magyarországnak nemcsak erkölcsi kötelessége, hanem érdeke is az ukrán nép támogatása. Ez a háború nem végződhet Oroszország győzelmével, mert akkor nem tudhatjuk, melyik ország válik az agresszió áldozatává legközelebb – jelentette ki.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a varsói, a pozsonyi és a prágai főpolgármesterrel (tehát a V4-csoport fővárosainak vezetőivel) együtt Kijevbe utazott, ahol Vitalij Klicskóval, Kijev polgármesterével találkoztak. „A kijevi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának” – olvasható a főváros közleményében.

(forrás: telex.hu)