„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Az orbáni Magyarország Peking és Moszkva kapuja az EU-ba

28/06/2021 18:49

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”. Karácsony arról is beszélt: nem hiszi, hogy Orbán homofób, csak cinikus, aki megosztja a társadalmat, és így tereli el a figyelmet a kormányzás hibáiról.

A főpolgármester a német lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a két ország Kelet-Európában vásárol befolyást az oktatásban, a tudományban, az infrastruktúrában és a gazdaságban, és óriási biztonsági fenyegetést jelent az EU-nak.

Karácsony Gergely kérte is az EU-t, hogy segítsen megakadályozni a Pekingből és Moszkvából szervezett „választási manipulációt”, ugyanis a két ország érdeke Orbán hatalmon maradása.

A Párbeszéd előválasztási miniszterelnök-jelöltje szerint lehetséges a kormányváltás, és a céljuk félmillió aktivistával meggyőzni a jövőképükről a magyarokat. Szerinte a kormánypropagandára és az orbánista médiába öntött pénzek miatt a választási kampány már olyan, mint Dávid és Góliát küzdelme.

Karácsony a homofób módosítókkal elfogadott pedofiltörvényről azt mondta: „a törvény szörnyű, és természetesen küzdöttem ellene”. Azt is mondta, hogy reméli, a németek nem keverik össze a magyar embereket Orbánnal és politikájával. Karácsony nem hiszi, hogy Orbán homofób, csak cinikus, aki megosztja a társadalmat, és így tereli el a figyelmet a kormányzás hibáiról.

(Címlapi kép: Karácsony Gergely / Facebook)