„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Az energiahivatal orosz rulettezik az országgal

4/10/2022 12:20

| Szerző: Klubrádió

A kormány a tizenháromszorosára emelte a szociális, oktatási és egészségügyi intézmények távhődíját. Karácsony Gergely szerint szinte soha nem volt ilyen drága a gázár a világpiacon. A főpolgármester szerint vagy az oroszok adják nagyon drágán földgázt, vagy a kormány nyerészkedik.

"Péntek éjszaka, a hatálybalépés előtt pár órával a kormány a tizenháromszorosára emelte a szociális, oktatási és egészségügyi intézmények által fizetendő távhődíjat" – írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester arra is kitért, hogy a Palkovics László felügyelte energiahivatal "orosz rulettet játszik az országgal".

Szerinte arra kötelezik az önkormányzati tulajdonban lévő távhőcégeket, hogy olyan magas árat fizessenek az államnak az orosz gázért, amilyen ár szinte soha nem volt a világpiacon és amely csaknem kétszerese a jelenleginek.

Karácsony két lehetséges okra vezeti vissza ezt: az oroszok brutálisan drágán adják a gázt a magyar államnak, vagy az állam olcsón veszi és méregdrágán adja a gázt, "brutálisan nyerészkedve" az önkormányzatokon és a közintézményeken.

A főpolgármester levélben fordult Palkovicshoz, hogy vonják vissza a döntést.

.