„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán

15/06/2021 12:19

| Szerző: Klubrádió

Karácsony a facebookon is jelezte, hogy az ellenzéki pártok (a Jobbikot kivéve) kivonulnak ma a parlamentből. Ugyanis ma a tavaszi ülésszak utolsó rendes ülésén, a homoszexuálisokat megbélyegző, eredetileg pedofilellenesként indult törvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakások eladását célzó törvényről is szavaznak.

"A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán. Mert a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás" – kezdi posztját Karácsony.

"A fontos, tán legfontosabb kérdésre nekünk kell jól felelnünk: ki, mi veszélyezteti a gyerekeinket? Szerintünk nem az, ha este tíz előtt Harry Potter film megy a tévében, hanem az a kormány veszélyezteti a gyerekeinket, amelyik elárulja a jövőjüket. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik ma a parlamentben 150 milliárdot akar elvonni a magyar felsőoktatástól, de minden egyes magyart el akar adósítani Kínának a kommunista elitegyetem érdekében. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett Kína gazdasági és hatalmi érdekeit szolgálja ki az adófizetők pénzéből. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik ma a parlamentben életben akarja tartani a kiszolgáltatottságot eredményező rabszolgatörvényt.

És igen, az a kormány veszélyezteti a gyermekeinket, amelyik még az utakat is el akarja adni alólunk vagy egy fideszes oligarchának, vagy kínai befektetőnek, vagy mindkettőnek egyszerre." 

"A hatpárti közös értéknyilatkozatból is az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből."