„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A fővárosiak döntenek a Lánchídról

2/05/2023 11:35

| Szerző: Klubrádió

"Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni" – mondta a főpolgármester a Lánchíd végleges forgalmi rendjével kapcsolatban.

Budapest túléló üzemmódba kapcsolt, és hogy levegőhöz jussanak a kormány által kivetett szolidaritási hozzájárulás igája alól, 17 milliárd forintos hitelt vennének fel. Mint mondta, a főváros hitelképes, a tranzakció nyélbe ütéséhez most a kormányzati jóváhagyást várják. Emiatt találkozik hamarosan a kormány tagjaival – mondta a Jazzy Rádió műsorában Karácsony Gergely.

"Tök normális a viszonyom velük, simán leülnek velem beszélgetni, ha van arra hajlandóság. Ha viszont az a politikai szándék, hogy Budapest belezuhanjon a szakadékba, akkor az fog történni" – mondta a főpolgármester.

A 24.hu összefoglalója szerinta a Lánchíddal kapcsolatban kijelentette, hogy a felújítás a terveknek megfelelően halad, most épp azt a részt újítják, ahol a gyalogosok közlekednek, miközben már a tanulmányt is kézhez vették, ami az autóforgalom változásáról készült a hidakon. Neki személy szerint tetszik az a forgalmi rend, ami jelenleg fennáll a hídon, de a végső döntést nem ő fogja kimondnai.

"Azt akarom, hogy a lakosok érezzék, hogy ők a főnökeim. A budapestiek négy kérdésről szavazhatnak majd. Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni" – mondta Karácsony, megerősítve, hogy szavazással fognak dönteni a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről.