„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A Fidesznek az a stratégiája, hogy a politikával kapcsolatos undort szétszórja a társadalomban

14/01/2022 07:14

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely szerint sorsdöntő választás előtt állunk, ami abból is látszik, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne veszítsen.

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy az élelmiszerárstop ugyan nem feltétlenül egy elvetendő eszköz, de a brutális inflációt ez nem fogja megoldani.

Karácsony arról is beszélt, hogy a Fidesz a 2010-hez képest is sokkal nagyobb adósságot halmoz fel a választási kampány hevében, pedig akkor volt egy gazdasági világválság is.

Az ellenzéki politikus visszautasította, hogy a korrupció tekintetében mindegy, hogy a jelenlegi kormány vagy az ellenzék van hatalmon. A Fidesznek az az érdeke, hogy azt a látszatot keltse, hogy "egyik kutya másik eb", ezért minden ügyre rákontráznak, az a stratégiájuk, hogy a politikával kapcsolatos undort szétszórják a társadalomban.

Karácsony szerint most van az első olyan éles politikai helyzet, amikor az EU a helyreállítási alap pénzeit nem adja ide, úgy néz ki, mintha az EU "átlépte volna az árnyékát", van egy új német kormány, ami szerinte szigorúbb lesz, lehet, hogy most változik majd a helyzet.

A Városháza-üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy ez egy tudatosan felépített vád volt, ami az ellenzék bukását segítette volna elő, szerinte már rég pont van az ügy végén, bár a jövő héten lesz a meghallgatása. 

Budapest vezetője úgy érzi, hogy szándékosan állítják szembe a fővárost a többi településsel, az úgynevezett vidékkel, de eltelt 30 év a rendszerváltás óta, de azt senki nem veszi azóta sem figyelembe, hogy Budapest a közigazgatási határán kívül folytatódik, a buszvonal, a vízvezeték nem ér véget a városhatáron.

Fotó: Facebook
 

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Karácsony úgy számol, hogy jövő héten leadják az íveket. Mint mondta, az ember mindig jobbat remél, de az, hogy ebben az időszakban az emberek megmozdultak, szerinte fontos eredmény – mondta az interjúban. Ha a Fidesz bátor, akkor április 3-án lehet is ebből népszavazás.