„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A Fidelitas kiállította magáról a cikiségi bizonyítványt

29/06/2021 17:06

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester szerint meglehetősen nemcsak helytelenül, de meglehetősen szakszerűtlen módon kaszálta le a Fidelitas a méhlegelőt. Karácsony Gergely azt is megjegyezte, hogy ha a Fidelitas tagjainak továbbra is van kedve egy kis társadalmi munkára, jelentkezhetnek a Főkertnél.

"Végülis hálás is lehetnék a Fidelitasnak, mert ha az igazi fideszes tempót tolták volna, még le is betonozták volna a méhlegelőt, hogy építhessen oda valamit magának Mészáros Lőrinc. Így "csak" a természetet tették tönkre, a fát pusztították, és kiállítottak magukról a cikiségi bizonyítványt" – írta Karácsony Gergely kedden Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy a Fidelitas a hétvégén méhlegelőt kaszált. Ennek előzménye, hogy Budapest több kaszálatlan területe miatt is felháborodtak emberek és pártok, de Bardóczi Sándor főtájépítész türelmet kért.

A 24.hu cikke szerint a főpolgármester az akció kapcsán közölte: ha a Fidelitas tagjainak továbbra is van kedve egy kis társadalmi munkára, jelentkezhetnek a Főkertnél.

A főpolgármester szerint azért nem ártott volna megtanulni rendesen kaszálni. Hozzátette, a Fidesz ifjúsági társszervezetének tagjainak némi kártérítési kötelezettséget kellene fizetniük.

"Addig is, a FŐKERT Nonprofit Zrt. szakemberei igyekeznek rendbe tenni, amit a srácok elszúrtak. Értem, hogy nekik ezt adták pártfeladatba, de inkább engem ekézzenek ész nélkül, mint a vadvirágos termőföldet, ha kérhetem" – közölte a főpolgármester.

Évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistá
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI