„Klubrádió
A lényeg

Kampánytéma lett, hogy rendőrök cipelték el Karácsonyt a parlament elől

3/09/2021 10:45

| Szerző: Klubrádió

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője, és Jámbor András független képviselőjelölt-jelölt is fotót tett ki arról a jelenetről, hogy Karácsony Gergelyt két rendőr hurcolja el a Kossuth térről 2011-ben. Karácsony más LMP-s képviselőkkel együtt láncokat tekertek magukra, odaláncolták magukat a parlamenti parkoló bejáratához.

A képviselők a választási törvény megváltoztatása miatt tiltakoztak, végül rendőrök ragadták meg Vágó Gábort, Kukorelly Endrét és a többieket, beleértve Karácsony Gergelyt is.

 

Emlékezetes pillanata volt a tiltakozásnak, hogy a rendőrök által megrángatott Ertsey Katalinon átlépve ment be az épületbe Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető, miközben az mondta: "Ez a demokrácia súlyos sérelme".

Tordai nem, de Jámbor szöveget is mellékelt a képhez. Neki ugyanis ez a kép jutott eszébe a Fidesz most indított Stop Karácsony kampányáról:

"Ha kell, most is odaláncoljuk magunkat. De itt még nem tartunk. Aláírásgyűjtéssel, tüntetéssel, és népszavazással küzdünk a Diákvárosért, de ha a hatalom nem ért ebből, ha továbbra sem építik fel a megígért kollégiumi férőhelyeket, oda is láncoljuk magunkat, hogy végre abba az irányba induljon el az ország, amely megoldja a lakhatási és szociális válságot!

Ha az kell, hogy leváltsuk a Fideszt bárhova odaláncoljuk magunkat!"

Orbánnak is van egy legendás fotója 1987-ből, amikor rendőrök gumibottal nekiszorítják egy rendőrautónak.