„Klubrádió
A lényeg

„Jobboldali kormányzatban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormány közelébe”

15/09/2021 19:16

| Szerző: Klubrádió

„A jobboldali kormányzatban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”, egyébként pedig vannak jogszabályok, amiket be kell tartani, és ha valaki ezeket betartja, a kormánynak nincs ott keresnivalója – válaszolta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Telex kérdésére, mikor a portál a férje által elnyert kaszinókoncessziókról érdeklődött.

A Telex azt kérdezte Szentkirályi Alexandrától, nem tartja-e aggályosnak, valamint erkölcsileg elfogadhatatlannak, hogy a férje vállalkozása az egyik kedvezményezettje a 35 évre kiadott kaszinókoncesszióknak. 

Még Gulyás Gergely miniszter is a kormányszóvivő segítségére sietett, és azt mondta, Szentkirályi férje már akkor is független, sikeres vállalkozó volt, amikor a Fidesz volt ellenzékben.

Íme a Telex videója:

A kormányinfóról részletesen ebben a cikkben számoltunk be. A kaszinókoncessziókról pedig itt és itt írtunk bővebben. A lényeg: Andy Vajna egykori cége, az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft., amely most Garancsi István 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 40 százalékos tulajdonában van, 2056-ig üzemeltetheti a fővárosban található öt kaszinóját (ezek a 444 cikke szerint nagyjából évi 10 milliárd forint nyereséget termelnek). Előbbi a MOL Fehérvár FC és a Market Építő Zrt. egyik tulajdonosa, utóbbi a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra férje, korábban a Századvég kuratóriumának elnökhelyettese és londoni nagykövet is volt, utóbbi minőségében orosz vasúti üzlethez kapcsolódóan került a hírekbe két éve.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)