„Klubrádió

Javulnak a járványügyi adatok

26/01/2021 12:45

| Szerző: Klubrádió

Az országos tiszti főorvos szerint kedvezően alakulnak a járványügyi adatok. Müller Cecília a keddi kormányinfón közölte, hogy mind a 25 oltóponton folyik az oltás. Egy hónap alatt a magyarok 1,5 százalékát sikerült beoltani.

Az országos tisztifőorvos szerint a magyar járványügyi adatok az utóbbi két hétben kedvezően alakulnak. Müller Cecília azt mondta az operatív törzs keddi tájékoztatóján, hogy mind a 25 oltóponton oltanak, emellett vidéki kórházakban és az idősotthonokban is zajlik az oltás. Eddig 165 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyag érkezett öt Pfizer és egy Moderna-szállítmányból.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Müller Cecília
 
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 
 
 

 

Tegnap 11 ezer, ma pedig további 25 ezer ember beoltására alkalmas Pfizer-vakcina érkezett. Vasárnap érkezik az újabb Moderna-szállítmány, ami további 9000 fő beoltását teszi majd lehetővé. Jelenleg a beoltottak száma nagyon alacsony ahhoz, hogy bármilyen óvintézkedést enyhíteni lehessen.