„Klubrádió
A lényeg

Jakab orbánviktoriázása kiborította a fideszeseket és a Pride szervezőit is

21/09/2021 11:23

| Szerző: Klubrádió

Jakab Péter hétfői felszólalásának hullámai nem csillapodnak. Jakab ugyanis Orbánnak címezve azt mondta, „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”. 

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Budapest, 2021. szeptember 20. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

A Pride szervezői Facebook-posztban felhívták a figyelmet: „Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a b_zivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket.” Elfogadhatatlannak nevezték, hogy egy olyan politikus kérjen felhatalmazást az ország vezetésére, „aki számára az LMBTQ-közösség csak egy poén csattanója”, Jakab ugyanis ezzel azt állítja a parlament falai között, hogy ha valaki meleg, az vicces. Ráadásul Jakab Péter nemcsak buzizott, hanem ennél a szexuális erőszakkal is viccelődött, miközben Magyarországon évente 40-50 nőt öl meg a partnere.

 

Az általában szókimondásukra és alpáriságukra büszke Fidesz-közeli megmondók is elhatárolódásról, alpári beszédről posztoltak. Még a homoszexualitás gyógyíthatóságáról elmélkedő propagandista, Trombitás Kristóf is eddig három posztot szentelt Jakab beszédének, amelyekben bocsánatkérésről, elhatárolódásról elmélkedik.