„Klubrádió
A lényeg

Jakab Márki-Zaynak: Ne legyen politikai termék Orbán fiából!

10/11/2021 18:46

| Szerző: Klubrádió

„Nekünk jobbnak kell lennünk, mint a Fidesz, nekem nem fér bele, hogy politikai termék legyen a miniszterelnök fiából, és remélem, hogy ez Márki-Zay Pétertől is egyfajta túlfutás, amit a kampány hevében tett” – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Jelennek adott videóinterjújában. Azt is mondta, nem tartja helyesnek, hogy Márki-Zay ostobának nevezte a Fidesz-szavazókat.

Örül annak, hogy Márki-Zay Péter hozzá hasonlóan nem PC, és „kőkeményen kimondja az igazságot”, de voltak olyan megnyilatkozásai az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, amelyekkel nem ért egyet – mondta Jakab Péter a Jelen hetilapnak adott videóinterjúban.

A Jobbik elnöke ugyanakkor kijelentette: a választókat mindig tisztelni kell, és nem tartja helyesnek, hogy Márki-Zay Péter ostobának nevezte a Fidesz-szavazókat.

Jakab szóba hozta azt is, hogy Márki-Zay a kampány során többször beszélt kormánypárti politikusok állítólagos homoszexualitásáról, és ebben az összefüggésben említette Orbán Gáspárt is. „Minden, ami magánélet, nekem szent és sérthetetlen! Nem érdekel, hogy kinek milyen a szexuális hovatartozása, közszereplőként sem érdekel, ez az ő magánügye, és nem is akarom a közélet részévé tenni” – közölte erre a Jobbik elnöke.

Szerinte a cél nem szentesíti az eszközt. „Nekünk jobbnak kell lennünk, mint a Fidesz, nekem nem fér bele, hogy politikai termék legyen a miniszterelnök fiából, és remélem, hogy ez Márki-Zay Pétertől is egyfajta túlfutás, amit a kampány hevében tett”.

Jakab szerint Márki-Zaynak még bőven van hova fejlődnie a kompromisszumkészségét illetően, de a nyitottságot látja rajta, ami nélkül nem tudna győzni. A második forduló utáni megbeszéléseiket is konstruktívnak nevezte.