„Köszönjük
A lényeg

Jakab Majkának: Én otthagytam a Jobbikot, de te még mindig a TV2-t tolod

24/11/2022 09:47

| Szerző: Klubrádió

Jakab Péter szerint tevékenysége, hogy kilépett a Jobbikból, üzenetértékű, míg Majka továbbra is a TV2-n van, így szokatlanul kritikus új száma, és a rapper személye nem több mint díszlet.

Hosszú bejegyzésben bukott ki Majka nemrég a Facebookon azután, hogy sorra kapta a kritikákat Azt beszélik a városbancímű, Molnár Tamással közös dalára. Majkát többek között azért bírálták, mert korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternél járt, és azért is, mert úgy kritizálja a rendszert, hogy közben már hosszú ideje a kormánypárti kötődésű TV2 arca. A klipet amúgy mostanra 3,1 milliószor nézték meg a YouTube-on – írja a Telex.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt korábban, a rapper új dalában szokatlanul kemény hangot ütött meg, ennek visszásságaira Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke is reagált, mivel a szöveg egy része ("A másik parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek, / Szembeköpi a sajátjait, ha úgy hozza az érdek") a politikust kritizálta. 

Jakab Majka szemére vetette, hogy a kritkát visszásnak tartja annak tükrében, hogy az előadó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel mutatkozik, valamint a kormányközeli TV2-nél dolgozik.

Erre reagálva Majka azt írta, hogy másfél évvel ezelőtt találkozott Szijjártóval, amúgy soha nem részesült pluszjuttatásban emiatt, és elmondta neki, hogy a járvány miatt bajban van az iparág, amiben dolgozik. Jakab szemére vetette, hogy a egykori pártja pártszakadást eredményező szemléletváltása előtt nyíltan vallott rasszista, antiszemita nézeteket.

Jakab erre most azt írta a Facebookon, hogy ő már kilépett a Jobbikból, amikor úgy érezte, hogy összejátszanak a Fidesszel, ellenben Majka még mindig a TV2-nél dolgozik, amivel akarata ellenére is a Fidesz propagandáját népszerűsíti.

"Szóval én azt hiszem példát mutattam. Otthagytam a Jobbikot, hogy egy jobb Magyarországot építhessek azokkal, akiknek valóban elegük van a rendszerből, és nemcsak énekelnek róla. Most te jössz. Mert a dalod tényleg jó, de amíg te is a rendszert szolgálod, valójában ez a dal sem több, mint a színházadban díszlet."