„Klubrádió
A lényeg

Jakab feljelenti és kizáratná a Jobbik alelnökét

30/05/2022 19:30

| Szerző: Klubrádió

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hanyag és hűtlen kezeléssel is vádolja Potocskáné Kőrösi Anita alelnököt, aki ellen feljelentést tesz, és kezdeményezi kizárását a pártból. Jakab szerint az alelnök az ő távollétében "mint elefánt a porcelánboltban, elkezdett törni-zúzni".

„Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán” – írta a Facebookon Jakab Péter.  A Jobbik elnöke szerint „aztán történt valami”. Nem tudja, hogy mi, azt viszont látta, hogy Potocskáné a távollétében elnöki jogkört ragadott magához, semmibe vette a törvényeket, „és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”.

Szerinte Potocskáné utasította a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, „amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt”. „Vagy engem mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül” – írta.

Majd közölte: „A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.”

A Facebookon Jakab arról is ír, hogy „korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor irtom csak igazán.” Majd hozzáfűzte: „Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom”. 

Nem ez az első súlyos ügy a Jobbikban: május elején derült ki, hogy a Jobbik egy tavaly év végi, vidéki rendezvényén egy korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György volt alelnök élettársát. A hírbe hozott politikus tagadja a vádat.

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)