„Klubrádió

Itthon is megjelent az új vírusmutáció

13/01/2021 12:45

| Szerző: Klubrádió

Három a koronavírus okozta betegségben elhunyt mintájában mutatták ki az új variánst. Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy elkerülhetetlen volt a mutáció megjelenése hazánkban. Az országos tiszti főorvos emellett is úgy véli, a járványügyi adatok napok óta „kedvező tendenciát” mutatnak, de ez mégsem ad okot a szabályok lazítására.

Magyarországon is azonosították a koronavírusnak azt a jóval fertőzőbb variánsát, amire Nagy-Britanniában találtak rá először, jelentette be Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján – írja a 444.

"Az elmúlt napon 3 beteg mintájában azonosították a brit vírusvariánst, amelyet már környező országokban is azonosítottak" – idézte a portál a tiszti főorvost, aki szerint „nyilvánvaló volt, hogy Magyarország sem kerülheti el az új variánst”.

A tisztifőorvos hozzátette, a mutánsról köztudott, hogy „rendkívül gyors terjedésre képes, a megbetegítési képessége 50-60 százalékkal több, mint az új koronavírusnak, amit a kezdet-kezdetén azonosítottunk”.