„Köszönjük,
A lényeg

Íme a tízmilliárdos Hunyadi-sorozat előzetese

19/04/2023 09:46

| Szerző: Klubrádió

Kijött az első előzetes a NER-hez több szálon kötődő Hunyadi-miniszériához, amely a kormány és a Nemzeti Filmintézet támogatásával minden idők legdrágább magyar tévésorozata.

Július végén, több mint hatszáz színész és kaszkadőr közreműködésével kezdték forgatni a Hunyadi című tízórás történelmi minisorozatot, aminek rendezője a romániai születésű osztrák Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila. A nemzetközi piacon Rise of the Raven, azaz A holló felemelkedése címet kapott sorozatban a magyar művészek mellett többek között osztrák, olasz, cseh, szerb, illetve olasz színészek is feltűnnek majd. A forgatókönyv alapjául Bán Mór Hunyadi-sorozata szolgált, a producer a magyar származású kanadai Robert Lantos.

A minden idők legdrágább magyar tévésorozatává vált, eddig 10,5 milliárd forintba kerülő projektnek most az első előzetese és werkvideója is megjelent, amit az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián mutattak be – írja a Filmhu nyomán a 24.hu.

A projekt szorosan kötődik a magyar történelmet több ponton újraértelmező és más történelmi témájú filmekre is rendelést adó NER-hez, Egy korábbi kormányhatározat arról szólt, hogy kabinet 6,9 milliárd forintot biztosít, míg a Nemzeti Filmintézet saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt a produkcióhoz. Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos még két éve, az indulásakor azt mondta, a hazai filmgyártás eddigi léptékét túlszárnyaló alkotásról van szó.