„Klubrádió
A lényeg

Így semmizte ki a tulajdonosokat a "Schadl-maffia"

14/09/2022 07:35

Majdnem félmilliárdért árulja a házát egy férfi, aki Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar egy éve letartóztatásban lévő "elnökének", illetve a feleségének a segítségével 38 millió forintért jutott hozzá a péceli villához. A lapnak a 49 éves kisemmizett nő beszélt arról, hogy hogyan vett fel hitelt a házára a volt férje, majd mielőtt minden jogi lehetőséget kihasználhatott volna, Schadlék hogyan tették rá a kezüket a péceli házra.

A Blikk szerint a "Schadl-féle végrehajtói maffia" receptje mindig ugyanaz lehetett: az adós házát "az ismerőseiknek játszották át, mélyen ár alatt, a különbözet egy részét pedig a zsebükbe kérték. Ebből fizették ki a bűntársaikat". A lap szerint ilyenkor földhivatali, bírósági alkalmazottakat is lefizethettek.

A nő Schadlné Baranyai Helga végrehajtói irodájában talált rá a házára, amikor álnéven érdeklődött, 78 millió forintért hirdették, de jelezte neki egy alkalmazott, hogy pár hónap múlva olcsóbb lehet: És valóban, a 62 éves új tulajdonos 38 millióért kapta meg. A Blikk szerint Schadlék több ezer ingatlan révén több milliárd forintot tehettek zsebre.

Az ügy másik ága, hogy milliókkal fizették le az igazságügyi minisztérium államtitkárát, aki cserébe meggyorsította a kilakoltatásokat a törvényben.