„Klubrádió
A lényeg

24.hu: Schadl felesége is a gyanúsítottak közt

14/07/2022 10:07

| Szerző: Klubrádió

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb négy embert gyanúsított meg a Schadl-Völner ügyben. A portál információi szerint az egyik Schadl Görgy, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének felesége, aki maga is végrehajtó.

Újabb négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 19 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – írja értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben a legutóbb meggyanúsított személyek közül az egyik végrehajtó.

A portál információi szerint az egyik gyanústott Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó.

Több végrehajtó is beszámolt erről az értesülésről, de sem Schadlék, sem a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nem erősítette meg hivatalosan az információt. A végrehajtói névjegyzékben szereplő változások is arra utalnak, hogy Schadl-Baranyai már nem látja el a munkáját, egy másik végrehajtó vette át az állandó helyettesítését. De a feleség helyettesítette Schadl Györgyöt is Budaörsön, ám azt a pozíciót is egy újabb helyettes vette át a közelmúltban. Letartóztatásban továbbra is két személy van az ügy kapcsán, akik közül az egyik maga Schadl.