„Klubrádió
A lényeg

HVG: Karácsony Gergely pénteken kiszáll a versenyből

7/10/2021 21:09

| Szerző: Klubrádió

A hvg.hu úgy tudja, Karácsony Gergely visszalép, és pénteken bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatja. A lap szerint a döntés azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják.

Órákon át tárgyalt Karácsony Gergely az őt támogató pártok vezetőivel az esetleges visszalépéséről – írja hvg.hu. A lap úgy tudja, a főpolgármester vissza fog lépni, és bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatja. A döntés azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják. 

Hivatalosan hírzárlat van az ügyben, de a hvg-t több, egymástól független forrás is erről a fordulatról tájékoztatta. A cikk megjelenése után újabb ellenzéki pártból is megerősítették az információt, hogy a főpolgármester kiszáll a versenyből.

Úgy tudják: a döntést szerint reggel jelenti be a Párbeszéd társelnöke. Márki-Zay Péter csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy pénteken ő is ott lesz Karácsony Gergely bejelentésénél. Elmondta: meghívást kapott az eseményre, és azt is tudja, hogy mit fog mondani Karácsony, de ennél több részletet nem árulhat el.

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)