„Klubrádió
A lényeg

Hónapok óta a diákok és a tanárok takarítanak egy gödöllői középiskolában

8/02/2023 19:52

| Szerző: Klubrádió

A takarítást korábban végző cég felmondta a szerződést, azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás – értesült az RTL Híradó. Reggel és az órák után az osztálytermeket a diákok, a folyosókat pedig a tanárok takarítják. A mosdókat azonban sokszor senki.

Az iskolában több mint ezren tanulnak, többségük nappali tagozaton. Egy diák beszélt arról az RTL-nek, hogy két-három hónapja azzal kezdenek a teremben, hogy összetakarítanak, felsöpörnek, kidobják a szemetet, amit ott hagyott a másik osztály.  Több diák is azt mondta, hogy bár nem kötelező, de ajánlott részt venniük a takarításban. "Ha a tanár úr azt mondja, hogy föl kéne söpörni, akkor felsöprünk szívesen, de ő is segít, ő is kidobja a szemetet, amit lát" – mondta egyikük.

A televízió információi szerint a korábbi takarítócég még tavaly december előtt mondott fel. Kevesellték a pénzt, amennyit az iskola fenntartója kínált a munkáért. A tanárok egy darabig külön díjazás nélkül is takarítottak, de mostanra megelégelték a plusz feladatot.

Egy tanár, aki nyilatkozni nem mert, megerősítette, hogy hónapok óta ők takarítanak az iskolában. Ahogy fogalmazott: közös takarítás van, melybe a diákok besegítenek. Úgy tudják, ez több szülői értekezleten is szóba került. Információik szerint több szülő is csak itt tudta meg, hogy a gyereke nem csak tanulni jár az iskolába, hanem takarít is.

Az intézmény fenntartója, a Váci Szakképzési Centrum az adásig nem válaszolt a kérdésekre.

(Kiemelt képünk illusztráció.)