„Klubrádió
A lényeg

Hivatalos: Varga Juditék válnak

7/03/2023 21:36

| Szerző: Klubrádió

Az igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője a Facebookon jelentette be, hogy Varga Judittal elválnak.

„Kedves Mind! Majd 18 évvel a megismerkedésünk után az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a közös utunk Judittal véget ért. A jövőben minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ugyan külön, de mégis közösen minden szeretetet megadjunk a három csodálatos fiúnknak. Én a nekünk jutó közös évekből csak az olyan boldog pillanatokra fogok emlékezni, mint ami erről a képről is eszembe jut” – írta Magyar Péter, akinek Facebook-posztja a cikkek megjelenése után nem sokkal elérhetetlenné vált. A képernyőfotót a 444 és a Telex cikkében is meg lehet tekinteni.

Az igazságügyi miniszter a múlt csütörtökön még arról beszélt az Egyszülős Központ rendezvényén, hogy az egyszülős családok mellett is ott áll a polgári, konzervatív kormány, ami számára a családok támogatása az anyai ösztönhöz hasonló zsigeri ösztön. Varga Judit „felidézte azt is, hogy egyszerűbbé vált a tartásdíj megállapítása és behajtása” – számolt be a Blikk.

Ugyancsak a Blikk írt arról már két éve, hogy Vargáék válnak. Ez azután volt, hogy kiderült, a családnak Balatonhenyén van nyaralója, amely családi háznak épült 10 milliós csokkal. De miután a házaspár Budapesten kapott munkát, nem költöztek a Balaton-felvidékre. Amikor ez kiderült, Varga azt mondta, ha kell, kamatostól fizeti vissza a csokot. Varga akkor egy Facebook-posztban reagált, mindössze annyit írt, hogy „a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre nem kívánunk reagálni.”

Magyar Péter korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt. 2022 februárjában saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott posztjáról.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)